מישפטיפ: זכרון דברים דירה

זיכרון דברים הוא מסמך מקדמי, עליו חותמים המוכר והקונה במקרים רבים, לאחר שסיכמו ביניהם על עסקת מכר מקרקעין, כדוגמת – רכישת דירה.

עם זאת, רבים אינם ערים לכך שזהו מסמך משפטי מחייב ותקף לכל דבר וענין, ובעיקר אינם מודעים לסכנה הרבה הטמונה בו. ונסביר:

  • זכרון דברים למכירת דירה הינו מסמך לקוני וקצר, העשוי להוות פתח למחלוקות ובעיות בהמשך, לגבי תנאים מהותיים של העסקה, אשר טרם לובנו וסוכמו.
  • זיכרון דברים הינו מסמך תקף ואכיף, ולכן בדרך-כלל לא ניתן להתחרט (ולחילופין, בכפוף לקנס שנקבע בו).
  • זיכרון דברים מאפשר לקונה לרשום הערת אזהרה בטאבו על זכויותיו של המוכר בנכס, אותה ניתן להסיר רק בהסכמה, או בצו בית משפט (ועד אז המוכר ‘תקוע’).
  • זיכרון דברים נחתם בשלב מקדמי, טרם שהצדדים ביצעו בדיקות משפטיות חיוניות ביחס לעסקה והזכויות בממכר, סוגיות שעשויות להתגלות בהמשך כאקוטיות (כגון: חיוב במס שבח, היטל השבחה, עיקולים, חריגות בניה, ועוד).
  • כאשר יש מתווך בתמונה, הסכם התיווך שלו לרוב יכלול תנאי לפיו ההתחייבות שלך לתשלום דמי התיווך נכנסת לתוקף בחתימת זיכרון דברים, גם אם העסקה לא תצא אל הפועל, מכל סיבה שהיא.

אז מה עליך לעשות?

במידה ואתה מוכר, או קונה של נכס מקרקעין וסיכמת מול הצד השני את העקרונות המסחריים של העסקה, מומלץ בתוקף שלא לחתום על זיכרון דברים, אלא לפנות בהקדם אל עורך דין מקרקעין, כדי שייבצע מטעמך את כל הבדיקות ויערוך חוזה מכר מסודר ומפורט, תוך שמירה מירבית ובאופן מקצועי על האינטרסים שלך במסגרת העסקה.

אנחנו כאן בשבילכם לייעוץ משפטי ו/או תיאום פגישה דברו איתנו
up

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

    מעדיפים להתקשר? 03-9499555 | הפנייה אינה מחייבת אתכם. סודיות מובטחת.
    close
    WhatsApp chat