עצות לרכישת דירה חדשה
כדאי מאוד להימנע מלחתום על מסמך של הצעת רכישה (קרוי גם בקשת רכישה), טרם קבלת ייעוץ משפטי. הצעת רכישה מהווה מסמך משפטי המחייב אתכם, אם תתחרטו תחויבו בפיצוי.
בנוסף, הצעת רכישה נחתמת טרם ביצוע בדיקות מקדמיות חיוניות, ואף עשויה לבטל את כוח המיקוח שלכם בהמשך מול הקבלן לגבי עניינים מסחריים.
רצוי להיערך למקרה של איחור במסירת דירה חדשה מקבלן. יש לקבוע סכום פיצוי חודשי קבוע וריאלי, כדי שהקבלן יממן לכם עלות שכירות דירה החלופית עד לקבלת המפתח לדירתכם החדשה.
ההגנה המומלצת ביותר על כספכם הינה ערבות בנקאית לפי חוק המכר דירות. אל תוותרו על ערבות בנקאית טרם רישום הערת אזהרה לטובתכם בגין הדירה בלשכת רישום המקרקעין (טאבו).
הקפידו, כי תהיו מיוצגים בעסקה ע”י עורך דין מטעמכם. זכרו, עורכי דין של הקבלן מייצגים אותו ושומרים אך ורק על האינטרסים שלו, הגם שאתם נדרשים לשלם לכם שכ”ט עו”ד בגין הרישום בטאבו. כל סעיפי החוזה נתונים למשא-ומתן. אין לקבל את התירוץ של זהו “חוזה קבלן סטנדרטי”. יש להתנגד לסעיפים, אשר אינם מקובלים עליכם ועל עורך הדין שלכם.
קבוצות רכישה המבטיחות לרוכשים דירות זולות לאור הוויתור על הרווח הקבלני, הפכו לטרנד חם בשנים האחרונות בישראל. ברם, עסקה מסוג זה הינה מורכבת וכרוכה בלא מעט סיכונים. כדי לבדוק היתכנות להגיע להנחה המובטחת, חובה לבצע בדיקות משפטיות מיוחדות ומסועפות, כאשר פסיחה עליהן עשויה לייקר עד מאוד את מחיר הדירה, ולעתים אף גרוע מכך.
על רקע הדברים הללו, זכרו, כי קניית דירה חדשה הינה צעד מורכב ויקר, וכי אין בכוחה של כתבות בעיתון – טובות ככל שתהיינה – לכסות עבורכם את הנושא. לפיכך, מומלץ להיעזר בייעוץ של עורך דין מקרקעין מומחה.