עו”ד לתאונות דרכים – כיצד מומלץ לפעול לאחר תאונה?

כללי

תאונות דרכים הן מאורע נפוץ במדינתנו. לצערנו, רבים מוצאים עצמם מעורבים בתאונות דרכים בדרגות חומרה שונות בין בשל נהיגה לא זהירה, נהיגה בשכרות או נהיגה תחת השפעת סמים, מזג האוויר וכן הלאה.

אם נקלעתם לתאונת דרכים חשוב מאוד לדעת מה עליכם לעשות על מנת להבטיח את זכויותיכם. הדבר יקל מאוד על עו”ד לתאונות דרכים לעזור לכם אם תנהגו על פי השלבים המתוארים מטה.

מיד לאחר התאונה

בכל מקרה בו נקלעתם לתאונת דרכים, בין אם בצד הפוגע או הנפגע, יש לפעול על פי השלבים הבאים:

  • אם מדובר בתאונה בה אין נפגעים, ואין צורך בהזמנת אמבולנס, רשמו את כל הפרטים של הנהג השני כולל מספר הרישיון שלו, מספר הרכב ומספר הזהות של הנהג. צלמו את הרכב שלכם ואת הרכב השני, אם יש עדים לתאונה בקשו את שמם המלא, מספר טלפון ומספר זהות.
  • אם יש חשש לנפגעים בתאונה, יש להזמין אמבולנס ולחייג למשטרת ישראל (מוקד 100), אין להזיז את הרכב עד שקיבלתם אישור מן המשטרה לעשות כן.
  • אין לסרב להתפנות באמבולנס לחדר מיון אם הצוות הרפואי דורש זאת.
  • מיד לאחר התאונה, אם לא פוניתם באמבולנס, גשו לחדר מיון.
  • שמרו את התיעוד מחדר המיון יחד עם התיעוד שלקחת במקום התאונה.
  • שמרו כל קבלה וקבלה וכן כל הוצאה שהוצאתם הרלבנטית לתאונת הדרכים.

בכל מקרה בו אתם חשים ברע בשעות או בימים לאחר קרות התאונה, יש לפנות לקבלת טיפול רפואי בהקדם האפשרי ולשמור את המסמכים הרלוונטיים.

בשבועות ובחודשים הבאים לאחר התאונה

מוקדם ככל האפשר בסמוך לקרות התאונה יש להתייעץ עם עו”ד לתאונות דרכים.

חשוב להציג בפניו את כל המסמכים ששמרתם, יש לפעול על פי הוראותיו וכל גורם רשמי כגון חברות הביטוח, המוסד לביטוח לאומי יש להפנות ישירות לעורך הדין. חשוב מאוד לגשת אל משטרת ישראל ולקחת את דו”ח התאונה, גם אותו יש למסור לעורך הדין.

במידה והנכם עוברים טיפולים רפואיים, יש להקפיד להעביר את המסמכים הרפואיים בזמן אמת לעורך הדין וכן קבלות והוצאות רלוונטיות אחרות

אנחנו כאן בשבילכם לייעוץ משפטי ו/או תיאום פגישה דברו איתנו
up

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

    מעדיפים להתקשר? 03-9499555 | הפנייה אינה מחייבת אתכם. סודיות מובטחת.
    close
    WhatsApp chat