פרוספקט מכירה מול מפרט הטכני –  מי מהם מחייב?

קבלנים נוהגים לשווק את הדירות באמצעים ומצגים שיווקיים שונים.

אם בעבר היו נוהגים הקבלנים לפרסם פרוספקטים מודפסים בהם מוצגות הדמיות של דגמים שונים של דירות, כשיתרונותיו של כל דגם ודגם מודגשים היטב בפרוספקט, כיום בעידן הדיגיטלי, בנוסף לפרוספקטים המודפסים, נוהגים הקבלנים לפרסם את הדירות באתרי האינטרנט השונים ומצרפים תמונות הדמיה  וסרטוני הדמיה דיגיטליים, תלת ממדיים הן של הדירה והן של השכונה בה מצויה הדירה.

חשוב לדעת שבמרבית המקרים, המצגים המושקעים ביותר של הקבלנים או הבטחות כאלה ואחרות שניתנו לכם בעל פה טרם החתימה על ההסכם, אינם אלא אקט שיווקי של הקבלנים. הקבלנים אינם יכולים להתחייב לגבי העתיד בכל הקשור לתכנון הסביבתי של הדירה, וכל התחייבות שאינה מצוינת במפורש בהסכם, לא קיימת מבחינתכם.

מומלץ מאוד טרם החתימה על הסכם קניית דירה, לבצע בדיקות מקדימות הכוללות בדיקת איתנות כלכלית של הקבלן, בדיקה במשרדי הועדה המקומית לתכנון ובניה הרלוונטית של התב”ע (תכנית בניין עיר) החלה על פרויקט הבניה ועל סביבתו ועוד.

בדרך כלל, בחוזי מכר קבלן, דואג הקבלן להוסיף סעיף שכל המצגים הטרום חוזיים (כלומר פרוספקטים שונים) אינם מחייבים את הקבלן ואין להסתמך עליהם.

בפסקי דין רבים קבעו בתי המשפט שמקום בו קיים מפרט טכני המפנה לתכניות בניה המפרטות את שטחי החדרים בדירה ואת כל רכיביה הן הקובעות, ולא הפרוספקט.

כאמור, המפרט הוא חלק בלתי נפרד מהחוזה עליו חתמתם במסגרת רכישת הדירה, ועל הקבלן לעמוד בסטנדרט המובטח במפרט.

לפיכך, דירה על כל מרכיביה ומתקניה, חייבת להימסר לרוכש דירה באופן שתואם במדויק את כל האמור במפרט הטכני המחייב את הקבלן.

כך, למשל, אם התחייב הקבלן במפרט הטכני להתקין תריסים חשמליים בחלונות חדרי המגורים, הרי שיש לוודא שאכן כך הדבר. חסרונו של פריט ו/או התקנה של פריט השונה מהאמור במפרט, מהווה עילה לתביעה בגין אי התאמה או בלשוננו הפשוטה, ליקוי בניה.

המלצתנו היא להסדיר את הנושא בשלב המו”מ לקראת החתימה על חוזה המכר. מכאן חשיבותו הרבה של ייצוג על ידי עורך דין הבקיא בתחום טרם רכישת הדירה.

אנחנו כאן בשבילכם לייעוץ משפטי ו/או תיאום פגישה דברו איתנו
up

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

    מעדיפים להתקשר? 03-9499555 | הפנייה אינה מחייבת אתכם. סודיות מובטחת.
    close
    WhatsApp chat