מסירת חזקה במקרקעין
מסירת חזקה במקרקעין הוא ההליך בו בעל המקרקעין מעביר את הנכס באופן פיזי להחזקתו ו/או שימושי של מקבל הזכות ו/או הרוכש.
לדוגמה, במסגרת רכישת דירה מקבלן, חוזה הרכישה לרוב יכלול הוראות לפיהן היזם יודיע מראש לרוכש בדבר השלמת הבניה ועל תאריך למסירת חזקה בדירה, בו ייפגש נציג היזם עם הרוכש בדירה כדי להראות לו את הדירה ולמסור לו באופן רשמי את החזקה בדירה לשימושו הבלעדי, לרבות המפתחות, וכו’. לצורך מסירת חזקה, על הרוכש להסדיר מבעוד מועד את כל תשלומי התמורה בגין הדירה. לרוב, במועד מסירת חזקה ייערך פרוטוקול מסירה ובו הרוכש יאשר, כי אכן קיבל את הדירה לידיו וככל שיש ליקויים ו/או אי-התאמות, יוכל הרוכש לציין אותם בפרוטוקול מסירת החזקה.
גם במסגרת עסקת קניית דירה יד שניה מתקיים הליך מסירת חזקה בדירה במהלכו מוסר המוכר את החזקה בדירה לידי הקונה, כאשר הדירה תקינה ופנויה מכל אדם וחפץ (ריקה), על המחוברים לה ו/או כל דבר שהוסכם עליו בהוראות של חוזה המכר.
במעמד מסירת החזקה במקרקעין, כאמור, ישלם הרוכש למוכר את התשלום האחרון של התמורה ויקבל כנגדו את כל המסמכים הדרושים לצורך העברת הרישום בטאבו על-שם הרוכש (כגון: שטרי מכר חתומים ומאומתים כדין, ייפוי כוח נוטריון בלתי חוזר לשם רישום הדירה בטאבו, אישור עירייה לטאבו, לרבות היעדר חוב של היטל השבחה, אישור מס שבח, טופס בקשה לרישום מקרקעין, וכו’).
כמו כן, יבצעו הצדדים קריאת מונים, לצורך העברת החשבונות אצל הרשויות ו/או הגורמים הרלוונטיים (חברת החשמל, ארנונה, גז, וכו’).
לדף הראשי במילון:
מעבר לדף הבית: