איך מתגרשים?
אם כבר, איך לעשות זאת נכון?
ההחלטה להתגרש אינה החלטה קלה לאף זוג ולאף אדם הנמצא בתוך קשר זוגי של נישואין, בוודאי במקרה בו יש ילדים קטנים.
גם אם הקשר הזוגי אינו כשהיה בעבר, חיי זוג, ובוודאי חיי משפחה, הם חבילה מורכבת אשר פירוקה משפיע רבות על חייו של כל אחד מהחלקים – בעל, אישה וילדים.
ההשפעות של תהליך זה הן כלכליות, לוגיסטיות ורגשיות כאחד.
עם זאת, היום גירושין הם מנת חלקן של משפחות רבות. בערך כשליש מהזוגות בישראל מוצאים עצמם בדרך אל בית הדין הרבני. אף אחד לא לימד אותם מעולם כיצד מתגרשים, מהו התהליך, למי לפנות על מנת שיעשה בדרך החלקה ביותר ולמה מומלץ לשים לב בעת עריכת הסכם גירושין.
כאן באתר תוכלו לקרוא מידע שימושי מאוד מאת עורך דין גירושין אודות התהליך המורכב וברוב המקרים – הלא נעים הזה של גירושין.
ממה מתחילים ולמי פונים?
מיד עם קבלת ההחלטה להתגרש, על כל אחד מהצדדים לפנות אל עורך דין מומחה לענייני גירושין ודיני משפחה אשר ילווה אותו לאורך התהליך.
אם מדובר על גירושין בהסכמה, בני הזוג בוחרים עורך דין משותף אחד, כאשר כדאי לפנות אל עורך דין גירושין העוסק גם בתחום של גישור גירושין ומשפחה, אשר מסייע להם להגיע להסכמה ולתפור יחד הסכם גירושין הוגן ומכובד, בהתאם למקובל.
בחירת עורך הדין היא משמעותית כיוון שהוא ילווה אתכם לאורך זמן בתהליך מורכב ביותר הן מבחינה מעשית והן מבחינה רגשית.
לכן חשוב שתרגישו בטוחים להסתמך עליו. עורך הדין יבחן בשבע עיניים כל צעד שנעשה על ידי הצד השני, ידריך אתכם כיצד מתגרשים ואילו מהלכים מקדימים עליכם לעשות וידאג לכך שלא תצאו מופסדים, תוך הסתמכות על בקיאות וניסיון בתחום של גירושין ודיני משפחה.
כדאי לפנות אל עורך הדין העוסק בענייני משפחה על סמך המלצה אם ניתן להשיג, אך עם זאת לקרוא עליו גם באתר האינטרנט שלו וכמובן לקבוע עימו פגישה פרונטאלית במשרדו.
באמצעות שיחה פנים מול פנים תוכלו להתרשם בצורה ברורה וגם לחוש האם הוא יוצר בכם תחושת מקצועיות, אמינות וביטחון.
הנושאים המועלים במסגרת הסכם גירושין
הסכם גירושין צריך לכלול למעשה סעיפים רבים הנוגעים לחיי שני בני הזוג. הוא מתייחס לנושא של חלוקת הרכוש אשר צברו בני הזוג במהלך הנישואין, לנושא של מזונות ילדים קטינים, הסדרי המשמורת והראיה של הילדים הקטינים במידה ויש, לנושא של המזונות לילדים, ולנושא של סידור הגט וביצוע הגירושין הלכה למעשה בבית הדין הרבני.
כל אחד מן הנושאים הללו טומן בחובו תתי סעיפים רבים המפרטים את אותם נושאים לפרטי פרטים. הדבר חשוב כדי שלא יישארו נושאים תלויים באוויר.
במסגרת נושא קביעת הסדרי המשמורת והראיה למשל יש להחליט האם יהיה הורה משמורן, או אם תהיה משמורת משותפת, וכן על זמני השהות של הילדים אצל כל אח מההורים. במידה והמשמורת משותפת חשוב לקבוע כי שני ההורים יגורו קרוב זה לזה על מנת ליצור יציבות, איזון וביטחון בחיי הילדים, ככל שהדבר ניתן.
במסגרת חלוקת הרכוש חשוב לראות מהם הנכסים המשותפים לחלוקה (איזון משאבים), במידה וישנו עסק משפחתי יש לראות כיצד לחלקו, ועוד.
הכנה מוקדמת לכל המשפחה
אצל רוב המתגרשים יש ילדים בתמונה ואז התהליך מסובך הרבה יותר. יש לחשוב היטב על טובת הילדים הקטינים בעת קביעת המשמורת, הסדרי השהות, המזונות וכו’.
מומלץ להכין את הילדים נפשית למהלך ולדאוג בעזרת יעוץ מקצועי כדי שהקרקע לא תישמט לחלוטין תחת רגליהם, אלא שיגיעו לסיום תהליך הגירושין והפרידה של ההורים מוכנים ככל שניתן.