הנושאים הנדונים בהליך גישור גירושין

מטרתו של הליך גישור גירושין היא לסייע לצדדים, באמצעות מגשר גירושין מקצועי וניטרלי, להידבר ביניהם כדי למצוא מכנה משותף, מענה ופתרונות של כל המחלוקות שביניהם ובסופו של דבר להצליח לגבש באופן הדדי הסכם גירושין הוגן, אשר יהא מקובל על שני בני הזוג.

לגישור גירושין מספר יתרונות, כאשר, לענייננו דכאן, נציין בהקשר הרלוונטי, כי גישור גירושין מאפשר לבני הזוג גמישות רבה ביותר לגבי הנושאים הנדונים בו, אגב ‘זמן תגובה’ מהיר ביותר ומתן פתרונות המותאמים באופן אישי.

ולמה הכוונה? מיד נסביר.

המאמר נכתב ע”י מגשר ועורך דין גירושין בראשון לציון עמית ורד.


גמישותו של הליך הגישור

הצדדים אינם מוגבלים אך ורק לסעדים לגביהם ניתן לעתור בבית המשפט, אלא גם יכולים למצוא פתרונות מתאימים באופן אישי, לפי הנסיבות, הצרכים והמטרות שלהם, לגבי עניינים חשובים נוספים ודחופים.

דוגמה ראשונה –

לצדדים יש חשבון משותף, כאשר לאור הקרע ביניהם, קיים חשש, כי בינתיים מי מהצדדים יבצע פעולה חד-צדדית וימשוך לעצמו כספים מהחשבון. הפתרון המעשי בהליכי גירושין הוא לתת הוראה לבנק, כי מעתה ואילך ללא הוראה בכתב של שני הצדדים לא יאושרו משיכות כספים ו/או כיבוד המחאות ו/או חיובי כרטיסי אשראי. אולם, פעולה כזו עשויה לגרור גל של ביטולי הוראות קבע, וכו’.

גישור גירושין יכול לאפשר לצדדים להגיע לפתרון גמיש וזמני, לפיו החשבון לא יוכל להיות ביתרה שלילית, אך הוראות קבע מסוימות, אותן יאשרו הצדדים מראש ובכתב לבנק, כפי שיסכימו במסגרת הגישור, יכובדו. בתי המשפט לא יכולים לספק מענה ופתרונות לסוגיות מסוג זה.

דוגמה שנייה –

בקביעת הסדרי ראיה בתי המשפט פוסקים לרוב לפי מתכונת קבועה של ימים ושעות. המתכונת הזו עשויה שלא להתאים לצדדים, לאור אילוציהם האישיים, כמו ענייני עבודה, וכיו”ב.

גישור גירושין יכול לספק מענה גם לצורך המדובר, באופן יעיל ומותאם אישית.

הצדדים יכולים לקבוע בעצמם את מסגרת הימים והשעות המדויקים של הסדרי ראיה. למשל, אם בימי שלישי הבעל מסיים לעבוד מוקדם, הוא יוכל לקבל אליו את הילדים כבר בשעה 15:00. או, למשל, לקבוע שכל עוד הצדדים מתגוררים באזור גאוגרפי מסוים, אזי האב יבוא לאסוף את הילדים, אך אם בעתיד האם תחליט לעבור להתגורר במקום רחוק, אל מחוץ לגבולות האזור אותו הצדדים הגדירו מראש, אזי החלוקה בנטל ההסעה תהיה על כתפי שניהם, לסירוגין.

דוגמה שלישית –

לצדדים יש עסק משותף. לאור הקרע ביניהם, יש כעת חיכוכים ומריבות רבים, אשר מפריעות לניהולו התקין של העסק ועשויות לגרום לשניהם לנזקים.

עד שבית המשפט יסיים לדון בנושא של איך מחלקים את העסק, עשויות לחלוף מספר שנים ובינתיים העסק עלול לקרוס…

במסגרת גישור גירושין, הצדדים יכולים, למשל, להגיע לפתרון זמני, הם יעסיקו עובד נוסף בתור מנהל, אשר ינווט את העסק ויכריע בקבלת ההחלטות העסקיות, לגביהן הם לא מסוגלים להגיע להסכמות, לאור המתחים והכעסים השוררים ביניהם, וכך העסק ימשיך לשגשג, עד שיוחלט כיצד מחלקים אותו.

דוגמה רביעית –

הצדדים חלוקים ביניהם לגבי השאלה האם וכיצד לספר לילדים שההורים עומדים להתגרש. בית המשפט לא ייתן לכך מענה משפטי.

בגישור גירושין, הצדדים יכולים לדון בנושא ולהגיע ביניהם להסכמה בנושא.

כמו כן, הם יכולים לקבוע ביניהם, כי יפנו יחדיו לבעל מקצוע ניטרלי, עליו ימליץ המגשר, כדי לשמוע ממנו מה דעתו המקצועית בנושא, וכי יפעלו בהתאם.

נושאים מרכזיים בגישור גירושין

כללי

במסגרת הסכם גירושין, הצדדים לרוב ידונו במספר נושאים מרכזיים, אותם יש להסדיר בהסכם גירושין, כדי לעצב את התנהלות התא המשפחתי לאחר הגירושין.

הנכם מוזמנים לעיין בדף ההסבר המצוי כאן באתר בנושא הסכם גירושין. כמו כן, בקטגוריית מאגר המידע המקצועי שלנו על גירושין תוכלו לקרוא בהרחבה על כל הנושאים שיצוינו להלן.

בחלק זה נסכם את הנושאים השונים ונסביר אותם בתמצית.

הגירושין (גט)

הצדדים יקבעו, כי הם מסכימים להתגרש.

יתכן והצדדים ידונו בגישור על האפשרות של שלום בית, אגב ייעוץ זוגי, אשר יבוצע ביניהם במקביל להליך הגישור, שאולי הם ירצו לערוך דווקא הסכם שלום בית ולחילופין גירושין ולא מיד ובאופן סופי להתגרש.

הנושא של גירושין (ולחילופיו ניסיון קודם כל לשלום בית) יסוכם במפורש במסגרת הסכם גישור, וכן יבוא לידי ביטוי בהוראות הסכם גירושין, אשר ייערך בסיום הגישור.

משמורת והסדרי שהות על ילדים

הצדדים יקבעו מי יהיה ההורה המשמורן של ילדים.

לרוב, זו תהא האם, אם כי ניתן גם לסכם על משמורת ילדים אצל האב (פחות מקובל), או גם על משמורת על משותפת (לאחרונה, זה הולך ונהיה שכיח יותר ויותר).

הצדדים ידונו על הסדרי השהות של הילדים, לרבות הסדרי שהות זמניים, כלומר, באיזה ימים ושעות יוכל האב לבקר ולקחת אליו את הילדים, האם הסדרי השהות יכללו גם לינה, האם הילדים יהיו אצל האב למשך סוף-שבוע מלא, או רק עד מוצאי-שבת, מה תהיה המתכונת בחופשות בחגי ישראל, ועוד.

הצדדים יוכלו לדון על התאמת זמני השהות לפי הצרכים האישיים שלהם ושל ילדיהם, עם גמישות רבה מאוד בנושא.

כמו כן, ניתן לדון על אפשרויות של מספר “מעגלים” לגבי ימי ושעות ביקורים, אשר ישתנו בעתיד, לפי גילם של הילדים, כפי שיקבעו הצדדים מראש בגישור.

מזונות ילדים

הצדדים ידונו על גובה המזונות אותם ישלם האב עבור הילדים.

מגשר גירושין יסביר לצדדים מה מקובל בנושא זה לעניין מזונות ילדים “הכרחיים” ומזונות מ”דין צדקה”. הצדדים יערכו טבלת הוצאות הבית, לעניין דיון על ההוצאות הדרושות עבור הילדים, ובכלל זאת לפי מסמכים שיוצגו בהליך גישור גירושין.

הצדדים ידונו על חלוקת הנטל הכספי לעניין המזונות, תוך ניסיון למצוא את העמק השווה ביניהם, בהתייחס לצורכי הילדים ויכולותיהם של מי מההורים.

חלוקת הרכוש

הצדדים ידונו ברכוש המשותף וכיצד הם מעוניינים לבצע חלוקת רכוש בגירושין שלהם.

במסגרת הגישור יוצגו מסמכים של כל צד ויערך חישוב של כלל נכסי הזוג, כדי לנסות ולגבש הסכמה על חלוקה שווה והוגנת.

במידת הצורך, ניתן להיעזר בבעלי מקצועי, כגון שמאי מקרקעין (לצורך הערכת שווי דירה), אקטואר (לצורך חישוב והיוון של זכויות סוציאליות, כמו פנסיה, גמל, קרן השתלמות, וכו’).

אנחנו כאן בשבילכם לייעוץ משפטי ו/או תיאום פגישה דברו איתנו
up

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

    מעדיפים להתקשר? 03-9499555 | הפנייה אינה מחייבת אתכם. סודיות מובטחת.
    close
    WhatsApp chat