עשרת הדברות למתגרשים

1. “סוף מעשה במחשבה תחילה”

שאלו את עצמכם – האם אתם באמת מעוניינים לסיים באופן סופי את הקשר הזוגי ולהתגרש? או, שאולי, יש מקום לבחון חלופות, למשל, האם ניתן לשפר את הזוגיות ולשקמה עם גישה שונה, באמצעות טיפול מקצועי?

היו בטוחים ושלמים בכל לבכם, כי אמנם עשיתם כל מה שביכולתכם כדי להציל את הנישואין. לא כדאי למהר להתגרש ובהמשך לאחר גירושין לגלות, כי עשיתם טעות מרה ולהצטער על כך.

לעתים, דווקא משבר בחיי הנישואין יכול להוות ‘קרש קפיצה’ לשינוי חיובי בקשר הזוגי.

לפיכך, רצוי לשקול פתרונות של הסכם שלום בית וטיפול זוגי לפני שמפרקים את החבילה, או פניה להליך גישור באמצעות מגשר ניטראלי ומקצועי, ובמקביל להימנע מלהתייעץ עם גורמים לא מקצועיים (ובמיוחד משפחה וחברים, שכן עצותיהם עשויות להיות מונעות יותר משיקולים רגשיים, מאשר מקור רוח והגיון צרוף…

2. ייעוץ משפטי ע”י עורך דין מומחה לגירושין

טרם נקיטת צעדים כל שהם, רצוי להיפגש עם כמה עורכי דין בעלי ניסיון והמתמחים בתחום של גירושין ומשפחה.

עליכם לשמוע אותם באופן אישי ולהתרשם באשר לגישות שונות של טיפול משפטי בגירושין. עליכם לבחון ולהחליט איזה עורך דין גירושין הוא המתאים ביותר לטפל בנושא מטעמכם, הן כאדם, כלומר, ההתרשמות האישית שלך וה’כימיה’ ביניכם, והן באספקט המקצועי.

לגירושין אין מתכון אחד קבוע ויש הבדל משמעותי בין שיטות הטיפול וקיימים פערים גדולים מאוד באיכויות של עורכי דין, היוצרים, במקרים רבים, שוני מהותי בתוצאות הצפויות.

לכן, אל תחפשו את עורך הדין הזול ביותר, אלא את עורך הדין המתאים ביותר עבורכם להשגת תוצאות מיטיבות.

3. גישור גירושין

טחנות הצדק טוחנות לאט בבתי המשפט לענייני משפחה ובבתי הדין הרבניים. בהיעדר הסכמה, ההליכים המשפטיים עלולים להתארך שנים רבות. העדיפו גירושין “ידידותיים”, ככל הניתן בנסיבות העניין.

גירושין בהסכמה עשויים לחסוך לכם סבל רב, לא מעט כסף, אנרגיה, זמן, וכמובן לצמצם הטראומה הכרוכה בגירושין, לרבות פגיעה בילדים.

הליך הגישור יכול להוות אלטרנטיבה יעילה ואפקטיבית לפתרון מחלוקות גירושין. זהו הליך וולנטרי ובמסגרתו ניתן לפתור המחלוקות ולהגיע לידי הסכם גירושין באמצעות צד שלישי, מגשר, מתוך רצון טוב, בחירה והסכמה הדדיים, מחוץ לכותלי בית משפט.

גישור גירושין מתבצע באווירה נעימה יחסית, אגב חסכון ניכר בזמן, באנרגיה ובמשאבים כספיים. נסו לסיים את הקשר באופן הוגן ומכובד, ככל הניתן, ללא מלחמות נקם מכוערות ומיותרות.

רצוי לשקול, איפוא – האם הליך גישור גירושין מהווה אופציה מבחינתכם

4. בניית אסטרטגיית גירושין חכמה

טוב תעשו, אם תכלכלו את צעדיכם מראש ותיוועצו עם עורך דין גירושין כדי שיגבש עבורכם אסטרטגיית גירושים חכמה.

ראשית, בשום אופן אל תמהרו לנקוט צעדים משפטיים כל שהם, ללא ליווי וטיפול מקצועי של עורכי דין.

שנית, נתחו יחד עמו את כל הנתונים והנסיבות הרלוונטיים, אגב ביצוע אינטגרציה (שילוב מערכתי) ביניהם, הגדירו את מטרותיכם השונות, יחד עם סדרי העדיפויות שלכם, תוך הבחנה בין עיקר לטפל.

לבסוף, גבשו תכנית סדורה רב-שלבית, אשר תביא אתכם לתוצאות הרצויות, המטיביות עבורכם.

5. התנהלות מול קרובי משפחה וחברים

אל תשתפו את קרוביכם וחבריכם בדבר כוונתכם להתגרש, אלא רק לאחר שביצעתם את כל המהלכים הדרושים לשמירת והבטחת זכויותיכן המשפטיות, שכן תמיד ישנה האפשרות, כי הדברים יגיעו לאוזניו של בן/ת הזוג העשוי לרוץ ולהקדימכם ובכך להסב לכם נזקים קשים במסגרת הליך הגירושין.

בנוסף, אל תתפתו לעצות של קרובים וחברים “בעלי ניסיון” בגירושין, כגון: דודים, סבתות, שכנים, מכרים וכיו”ב, שכן אתם עשויים לרוב לקבל מהם ‘עצות אחיתופל’, אשר אינן לוקחות בחשבון את הנתונים והמאפיינים הייחודים של המקרה הפרטי שלכם וכך להוביל אתכם בדרך שגויה לתוצאות קשות.

6. רכוש וכספים

ראיות, ראיות, ראיות!

נסו לאסוף כמה שיותר מידע ומסמכים בדבר כספים שלכם ובעיקר של בן/ת הזוג, לרבות, אך לא רק, חברות, חסכונות, חשבונות בנקים, תיקי ני”ע, ביטוחים, קרנות גמל ופנסיה, וכיו”ב.

בנוסף, בדקו את מצבת החובות הקיימים והאם יש חשד להברחת רכוש ונכסים ע”י הצד השני.

שמרו העתקים של אותם מסמכים במקום בטוח (רצוי מחוץ לדירת המגורים המשותפת).

לתשומת לב, יכול להיות שעמדתכם היא צודקת, אולם אין לכם דרך להוכיח זאת, ולכן יש להקדיש זמן לאיסוף ראיות, וחשוב שתהיינה מוצקות וקבילות.

7. ילדים

ילדיכם חשופים למתרחש בבית ולאורך זמן יהא קשה לכם להסתיר מהם את סכסוך הגירושין.

רצוי להגיע להסכמה בין הצדדים, אגב שיתוף פעולה הדדי (ולעתים, בסיוע אנשי מקצועי), באשר למועד ולאופן  שבו תשתפו את הילדים בנושא, במטרה למזער, ככל הניתן את הפגיעה בהם. זכרו, כי גם הם חווים משבר וזקוקים לעזרתכם ותמיכתכם.

אל תשתמשו בילדים כנגד בן/בת הזוג ואל תכפישו ו/או תסיתו אותם כנגדו.

8. עריכת צוואה

אם יש לכם הסכם ממון בהחלט יתכן שמצבכם בגירושין הוא טוב יותר, למצער בהתייחס לחלוקה המוסכמת של הרכוש, אשר נקבעה בו. כך או כך, זה בהחלט הזמן לערוך צוואה, או לעדכן צוואה קיימת.

במידה ואין לכם צוואה, או שברצונכם לשנות צוואה קיימת, רצוי לעשות כן מיד עם תחילת הליך הפירוד והגירושין, שאחרת במקרה של פטירה יהא בן הזוג הנותר זכאי לרשת מחצית מנכסיכם, שכן אתם עדיין מצויים בסטטוס של נשואים והוא מהווה יורש חוקי, לכל דבר ועניין.

צוואה תוכל להבטיח, כי רכושכם יעבור ליורשיכם הרצויים (למשל: ילדים), ולא לבן הזוג ממנו אתם מתגרשים…”

9. “כל סוף הוא גם התחלה חדשה”

הליך גירושין הוא לרוב קשה וכואב. תהליך הריפוי לוקח זמן, לכן קחו לעצמכם זמן להתאבל ולהירפא.

אל תרוצו לחפש זוגיות חדשה. פנו זמן לעבודה, עיסוקים ותחביבים. בצעו התבוננות פנימית ולמדו על עצמכם, אגב לקיחת אחריות על תרומתכם לכישלון הנישואין, כדי להעלות את המודעות העצמית שלכם, דבר שיעזור לכם בעתיד ביצירת קשר חדש, נכון וטוב יותר בשבילכם.

המשבר יכול להוות עבורכם הזדמנות לתיקון, גדילה והתפתחות אישיים עתידיים.

10. “עצת הזהב”

גם אם הגעתם עד הלום, אתם עדיין לא מבינים דבר וחצי דבר בענייני גירושין. אל תסתפקו, איפוא, בקריאה של 5, 10, או 20 עצות אינטרנטיות למיניהן בנושא גירושין, שכן עסקינן בנושא רחב, סבוך ומורכב מאין כמותו, ולכן עצות כגון דא לעולם חייבות להיות כלליות ושטחיות. כל תיק גירושין הוא ‘עולם ומלואו’ עקב השונות הרבה בין כל מקרה ספציפי.

לפיכך, מומלץ לקרוא חומר מעמיק ורלוונטי נוסף, שכן אין דרך פשוטה ומהירה להבין לאשורו את הנושא ובמקביל קראו שוב והיטב את שתי העצות הראשונות, קבלו החלטה מושכלת בדבר בחירתכם, ופעלו בהקדם בהתאם. לתשומת לב,

באתר זה של משרד עורכי דין נוטריון בראשון לציון וגישור עמית ורד תוכלו למצוא תוכן עשיר נוסף, אשר ישפוך לכם אור על הנושא של גירושין.

אנחנו כאן בשבילכם לייעוץ משפטי ו/או תיאום פגישה דברו איתנו
up

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

    מעדיפים להתקשר? 03-9499555 | הפנייה אינה מחייבת אתכם. סודיות מובטחת.
    close
    WhatsApp chat